Для оформлення гуманітарних вантажів на кордоні знадобиться тільки декларація – Шмигаль

Кабінет міністрів спростив оформлення гуманітарної допомоги на кордоні, повідомив прем’єр-міністр України Дмитро Шмигаль 23 березня.

«Сьогодні на засіданні Уряду прийняли постанову, згідно з якою для завезення гуманітарної допомоги потрібен лише один документ — декларація, яка заповнюється дуже швидко. Вказуємо відправника, отримувача, фактичне місце розвантаження, вид допомоги. Це все», – заявив він.

За словами Шмигаля, гуманітарну допомогу Україні можна адресувати військово-цивільній адміністрації, профільному міністерству чи конкретній громаді.

Читайте також: Через обстріли військами РФ на Оболоні у Києві 1 людина загинула, 3 поранені – Жирнов

Також уряд скасував перелік товарів, які визнавалися гуманітарною допомогою. Відтак у якості гуманітарного вантажу можна вести будь-які легальні товари.

«Тепер не потрібно отримувати будь-які довідки від ВЦА чи інших органів влади, аби завезти гуманітарний вантаж. Це ще більше заощадить час на доставці», – прокоментував прем’єр.

Шмигаль додав, що Україна має домовленості з 14 європейськими країнами про проїзд без дозволів для перевізників гуманітарної допомоги.

Читайте також: З часу вторгнення РФ із Маріуполя евакуювали понад 50 тисяч людей – Андрющенко

«Це Польща, Словаччина, Австрія, Угорщина, Румунія, Німеччина, Італія, Литва, Латвія, Естонія, Словенія, Молдова, Чехія та Туреччина. Йдеться про звільнення українських перевізників від будь-яких додаткових умов, зокрема необхідності оформлення дозволів на міжнародні вантажні перевезення через вказані країни. Низка країн ЄС також звільнили українських перевізників від сплати за користування дорогами своїх країн», – зазначив голова уряду.

За даними Державної прикордонної служби, станом на 22 березня від початку повномасштабної російської агресії прикордонники Західного регіонального управління пропустили 15 054 автомобілів з гуманітарними вантажами.

Конвеєр допомоги на передову: як працюють волонтери Кіровоградщини (війна)

Будь ласка, зачекайте

Embed

share

Конвеєр допомоги на передову: як працюють волонтери Кіровоградщини (війна)

Embed

share

The code has been copied to your clipboard.

width

px

height

px

The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available

0:00

0:02:30

0:00

ЗАВАНТАЖИТИ

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment